11 augusti 2011



Recept Kladdkaka med daim
12-14 bitar
Tid 40 minuter


Ingredienser:
100 g smör
2 dubbeldaim (ca 110 g)
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt

Smält smöret. Bryt under tiden sönder daimen i sina paket och vispa ner
smulorna så de smälter i smöret. Tålamod - de tar en stund att smälta ...
Blir till slut en seg massa.

Vispa ägg och socker pösigt, samt blanda ner daimsmöret däri.

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en 2-liters plastpåse, rista
så att det blandas.Rör ner i smeten.

Smörj och bröa en låg glasform, 26 cm i diameter. (Frestas inte att
använda kokos - det tar överhanden, ska prova med malda nötter nästa gång)
Bred ut smeten i formen och grädda den i 175 o varm ugn i 18 minuter.

Serveras med lättvispad grädde eller vaniljglass! Mums!