12 december 2015

Mjölk och ägg fria lussekatter

Mjölk och ägg fria lussebullar, 40-50 bullar



5 dl havremjölk
1 paket jäst
150 gram mjölkfritt margarin
2 paket saffran
2 dl socker
1 tsk salt
15 -17 dl vetemjöl
Russin men kan uteslutas
Ägg till pensling eller smält smör
Strö över pärlsocker om du vill.

Gör så här:
Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet i en kastrull. Häll därefter över havremjölken samt saffranet och värm fingervarmt. Detta häller du sedan över jästen. Rör runt så att jästen löses upp. Tillsätt socker och salt. Tillsätt därefter mjölet och arbeta till en smidig deg. Arbeta degen i runt 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen på två bitar rulla ut till en smal lång korv dela ca 15-20 bitar. Rulla och gör dina lussekatter. Lägg de på en plåt och låt jäsa i 5-10 minuter.
 Tänk på att trycka russinen långt ner.
Pensla med ägg eller smält smör om du skulle vara allergisk mot ägg strö över pärlsocker.
Grädda på 200-225 grader i 8-10 minuter.

GOD JUL






9 december 2015

Scrappade julkort

 Hej här kommer några kort som jag har gjort än så länge 
kan kanske ge tips till någon. 
Ha en trevlig helg.




                                                                 









7 december 2015

jul



Det börjar närma sig jul och julkort är snart klara.
tack för du tittade in på min blogg.