Mjölk och ägg fria
lussebullar, 40-50 bullar
5 dl havremjölk
1 paket jäst
150 gram mjölkfritt margarin
2 paket saffran
2 dl socker
1 tsk salt
15 -17 dl vetemjöl
Russin men kan uteslutas
Ägg till pensling eller smält smör
Strö över pärlsocker om du vill.
1 paket jäst
150 gram mjölkfritt margarin
2 paket saffran
2 dl socker
1 tsk salt
15 -17 dl vetemjöl
Russin men kan uteslutas
Ägg till pensling eller smält smör
Strö över pärlsocker om du vill.
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke. Smält
margarinet i en kastrull. Häll därefter över havremjölken samt saffranet och
värm fingervarmt. Detta häller du sedan över jästen. Rör runt så att jästen
löses upp. Tillsätt socker och salt. Tillsätt därefter mjölet och arbeta till en
smidig deg. Arbeta degen i runt 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord.
Dela degen på två bitar rulla ut till en smal lång korv dela ca 15-20 bitar. Rulla
och gör dina lussekatter. Lägg de på en plåt och låt jäsa i 5-10 minuter.
Tänk på att trycka russinen långt ner.
Pensla med ägg eller smält smör om du
skulle vara allergisk mot ägg strö över pärlsocker.
Grädda på 200-225 grader i 8-10
minuter.
GOD JUL
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar